English Language

Верига супермаркети CBA

Франчайз за хранителни магазини

Георги Миронов, Франчайз мениджър

CBA Asset Management, като акционерно дружество е компания, листната на Българска фондова борса. Т.е.ние сме българска компания и 100% от капитала е собственост на български компании. Ние представляваме марката  CBA, която всички много добре познавате. Работещите под марката CBA магазини са 32 на брой като смея да твърдя, че ние сме лидер в Северна и Североизточна България.

Удачни за откриване на франчайз могат да бъдат обекти от 50 кв.м. до над 1000 кв.м. Нашите магазини са разделени на 4 формата – до 300 кв. м, до 500 кв. м., и над 700 кв.м. Необходимият капитал варира от това първо, дали собственикът на обекта, който иска да стане франчайзополучател разполага с нов обект, който трябва да се обзаведе, т.е. да бъде оборудван или той вече притежава работещ супермаркет, който иска да премине към веригата CBA. Инвестицията в оборудване варира между 300 и 500 евро на кв. м., като тук се включват хардуеър, хладилно оборудване, търговско оборудване, и всичко необходимо за един обект.

Идеята на CBA е да предложим първо оптимизиране на разходите, второ увеличаване на приходите и съответно увеличаване на печалбата. Единствено CBA и още една верига останаха български вериги на пазара. Всички други вериги, знаете, които навлизат на българския пазар, са чуждестранни. Ние започнахме преди няколко месеца една кампания – инициатива да подкрепим българското. Считам, че всички собственици на обекти влизайки и ставайки част от семейството на CBA ще спечелят и ще запазят българското.

Хареса ни изложението. Със сигурност ще участваме на следващото изложение като ще се постараем да се подготвим още по-добре. Надявам се да има и още по-добри резултати за нас и за всички участници. 

Виж всички франчайзи тук