English Language

Computer Troubleshooters

Франчайз за компютърна помощ и поддръжка

Тончо Добрев, получател на Мастър франчайза за България,
Computer Troubleshooters

Франчайзът на „Computer Troubleshooters” предлага един по-различен бизнес модел, базиран върху конкуренция на основата на взаимно подпомагане. Това е нещо като Facebook, който обаче работи в реалната бизнес среда. За всеки начинаещ предприемач е от голямо значение той да получава подкрепа по пътя, по който е тръгнал.

Проблемите и грешките са много и когато няма кой да го подкрепи, много често той губи увереност. Аз също съм минал по този път и то не веднъж. И в това отношение „Computer Troubleshooters” предлага подкрепата на групата, в която всеки е пълноправен член със своята идентичност и уникалност. Той има право да греши без да бива критикуван. В същото време получава от останалите тази увереност, която в определен момент на него може да му липсва.

Два типа хора са подходящите франчайзополучатели. Едната категория това са IT специалисти, които имат технически познания, но нямат опит със собствен бизнес. За тях всъщност франчайзът предлага бизнес модела, начинът, по който те самите могат да печелят от своите технически познания. Другата категория хора – това са предприемачите, които имат добри умения в областта на продажбите, в предлагането на услуги и продукти. В този случай те наемат техническо лице, което изпълнява същинската дейност, а те изпълняват функцията на промоутъри.

В България франчайзът е сравнително нов. До момента има 5 продадени франчайза. Единият от тях е прекъснат по желание на франчайзополучателя. В международен план фирмата присъства в 30 държави, една от които е България и около 500 са франчайзите, действащи към този момент.

Основното  нещо, което е необходимо за успех с този франчайз, е действието, т.е. този франчайз не работи просто с името и марката и като чакате клиентите да дойдат при вас. Има много неща, които включва програмата на франчайза и всички те изискват действия, така че това е основното нещо.

С удоволствие участвам във франчайз изложението. За мен лично то беше като първа среща на живо с толкова хора. Досега не сме популяризирали франчайза публично, това тепърва предстои и на това изложение фактически сложихме началото на популяризирането на „Computer Troubleshooters”.

Виж всички франчайзи тук