English Language

D&N автосервизи

Франчайз за автосервизи

Иван Чернооков и Симеон Милушев, Франчайз мениджъри

Иван: Първо ще кажем няколко думи като интродукция. Фирма D&N съществува от 20 години в България. Изцяло българска фирма е – занимава се с търговия и дистрибуция на авточасти, внос от производители за първоначално вграждане. Това е основната част на бизнеса ни. От 1997 г. развиваме и автосервизна дейност. Тогава е построен първият ни автосервиз в София и до днес тази част също се развива изключително успешно. Работим с всички марки автомобили, които присъстват на българския пазар. Клиентите ни са хора, притежаващи коли извън заводската им гаранция. Основно се занимаваме с генерални ремонти, смяна на консумативи и с всичко, което е извън застрахователните полици или удари, както ги наричаме ние на разговорен език. Хората, които работят с нас са много енергични, обичат да работят с клиенти, тъй като обслужваме огромен брой най-разнообразни хора – и корпоративни клиенти, и хора с няколко автомобила, а и най-обикновени граждани, притежаващи по-стари автомобили.

Симеон: За първи път България се предлага франчайз за автосервизи и това е нашият. Това е една възможност за хора, които са постигнали някакво ниво в тази сфера или пък искат да инвестират и да стартират такъв бизнес, който е печеливш. Готови сме да предложим една готова база, която те могат да за купят от нас като ноу-хау за развитие на този тип бизнес. Като верига сме добре позиционирани. Имаме 10 сервиза в страната. Целите ни са да изградим по-голяма база и да можем да предложим на нашите партньори един качествен франчайз продукт и съответно и двете страни да имат ползи - да сме си от помощ, за да се повиши качеството на услугите, и да има една по-висока удовлетвореност у клиентите от сервизните услуги.

Стремим се да привлечем най-вече енергични хора, с идея да се развиват. Важно е, разбира се, и с какъв финансов ресурс и каква база разполагат, но най-вече енергични хора с идеи, които искат да се развиват и да постигнат добри резултати.

Иван: Не искаме да имат някаква история в бранша. Може и да не са се занимавали въобще с това, въпросът е да имат предприемачески дух най-вече и желание за печалба.

Мисля, че ще участваме със сигурност в следващото такова изложение, ако бъде организирано от вас особено, не само, защото до момента нещата вървят добре, а и защото това е един от начините, по който да се популяризира правенето на бизнес по този начин в България. Хубавото според нас е, че идват не само хората, представители на фирми и притежаващи фирми, а и обикновени хора, разполагащи с някакъв капитал или с някаква идея за правене на бизнес. Идват да се ориентират какво точно биха могли да направят и да закупят някаква готова формула, вместо да се опитват да правят нещата от самото начало, което по принцип е позитивно като цяло за страната според нас.

Виж всички франчайзи тук