English Language

IQ езикови центрове

Франчайз за езикови центрове и компютърно обучение

Кристина Здравкова и Ивайло Ванков, IQ езикови центрове

Ивайло: Нашият франчайз е представител на гръцка фирма, която се занимава с изграждане на езикови центрове. Това е основното в нашата дейност. Също така се представят и центрове за обучение за работа с компютър.

Кристина: Нашият франчайз Вноси – главната компания, която е гръцка – притежава 350 училища за чуждоезиково обучение. Разпространени са в Гърция, Кипър, Румъния, България и Египет. Целта ни за момента в следващите няколко години е да направим още 50 училища в България, да обхванем всички възможни райони. Разбира се, и да станем лидер на пазара.

Ивайло: Перфектният франчайзополучател от наша гледна точка е този, който иска да печели по-скоро със своя интелект и със своята разумна работа, отколкото с изключително физическо напрежение. Тъй като идеята на всеки франчайз е да се предаде един готов бизнес модел, ние можем спокойно да кажем, че не е необходимо нашият съвършен франчйзополучател да бъде със специализирано образование, или да бъде изключително богат. По-скоро човекът трябва да има ясна представа за това, което иска в своя живот и ясна представа за това, което би желал да направи с всички тези неща, които ние бихме могли да му представим. И разбира се, да може по един интелигентен начин да се справя с малкото проблеми, които биха възникнали при неговата работа.

Кристина: Ние им даваме модела. Ние показваме начина, който всъщност успява. Ние имаме рецептата за успех и правим така, че да помагаме през цялото време. Даваме един съпорт, който да им помага, за да могат те да се чувстват по-спокойни и по-свободни. Ние им осигуряваме обучението, осигуряваме семинарите, които ще им помогнат да станат перфектни в това, което правят и да бъдат част от нещо голямо, истинско и много хубаво.

Ивайло: Изложения от този тип, които за съжаление, не са много все още в България, са от решаващо значение за развитието на франчайзите въобще, и за развитието на дребния бизнес във всяка една страна, не само в България. Присъствието на компании като нашата на подобни места, в подобни мероприятия, е изключително важно, тъй като начинът, по който хората могат да разберат за нас, да разберат от първа ръка – какви са плюсовете и може би какви са минусите на едно такова начинание, могат да се получат само при един пряк контакт. Така, че много бих желал да поздравя нашите организатори за добрата организация, защото дори малките неприятности, които имаше в началото, бяха своевременно, много бързо и адекватно разрешени, което е едно много голямо постижение за подобна идея, която наистина няма никаква история и се случва съвсем за първи път. Така, че бихме искали да изкажем нашите поздравления.

Определено има огромен смисъл в участието на всяка една компания, която се занимава с дейност, подобна на нашата, защото на първо място тук е кръстопътят, на който се срещат купувачите и продавачите. Тук е един вид малка борса за едни много важни неща, точно както съветите за създаване на един малък бизнес. И от друга страна, бих искал да пожелая да се създаде една добра традиция за ежегодното организиране на подобно събитие, защото определено вече сме запазили места за следващия път.

Кристина: Определено, 100% сме тук и догодина. И всяка следваща година.

Виж всички франчайзи тук