English Language

Mathnasium

Франчайз за учебни центрове по математика

Росен Сиромахов, Мастър франчайзополучател за България, Mathnasium

Здравейте г-н Сиромахов, можете ли да ни разкажете нещо повече за вашата марка?

Марката ни е “Mathnasium” и моята компания има мастър франчайз договор за България. Това означава, че ние имаме правото и задължението да развиваме мрежа от единични франчайзи. Системата е единствена в света, сигурен съм вече в това, система за извънкласно преподаване на математика на малки деца от предучилищна възраст до шести клас само с лист и молив, без модерни мултимедийни средства, компютри, калкулатори и т.н. И най-хубавото е, че децата наистина се влюбват в математиката и с огромно желание посещават нашите центрове. Имаме вече два центъра в София. Ефектът вече е налице, което за нас е най-важното.

На кого бихте препоръчали да си купи вашата марка?

Първо, на хора, които обичат деца. Това е задължително. И хора, които наистина тръгват с любов да правят точно това нещо, защото това е дългосрочен бизнес. Това не е бизнес, който човек може да направи много пари за кратко време и след това да го смени и да отиде да прави нещо друго. От друга страна, това е един много добър модел за малък бизнес, с доста кратък период на възвръщане на инвестицията – около 3 години. Разбира се, при условие, че този който купи франчайз положи необходимите усилия, тъй като в живота и в бизнеса няма нищо сигурно. Но моделът, методът на обучение на учителите, което ние поемаме изцяло (обучението на учителите е задължение на мастър франчайз компанията) дават едно доста сериозно предимство и доста голяма доза сигурност в начина, по който ще се развива един такъв единичен франчайз.

Как се чувствате на изложението?

Изненадващо добре. Честно казано аз се включих без особени очаквания по отношение на продажбите, тъй като това е една култура, която тепърва навлиза в България, много малко хора знаят какво е въобще франчайзинг, каква е системата на развиване на бизнес чрез франчайз, какво е да купиш франчайз, защо трябва да купиш франчайз, въобще ако решиш да го правиш. Но съм изключително приятно изненадан от големия успех, който има до този момент изложението и съм сигурен, че следващото ще е вече няколко пъти по-голямо. Това е една възхитителна първа крачка в тази област, за която поздравявам организаторите.

Виж всички франчайзи тук