English Language

Sbarro & Eastern bazaar

Малхаз Аласания, Франчайз мениджър, Sbarro & Eastern bazaar

Два кулинарни франчайза

Ние сме получатели на Мастър франчайза на американската компания Sbarro Inc., която работи под търговската марка Sbarro от 1956 г. Разработваме този франчайз от 2007 г., а договорът ни е подписан до 2024 г. Вече сме открили 160 наши ресторанта и повечето от тях са под марката Sbarro.

В портфолиото ни са и нашите собствени марки: Viaggio, Eastern bazaar и Bash-Na-Bash. Франчайзът за Централна и Източна Европа получихме в средата на 2007 г. Първият опит да навлезем в България е участието ни на това Експо. Тук търсим партньори за покупка на франчайза.

Бихме искали тези партньори да са самостоятелни и да имат успешен бизнес. Не е задължително опитът им да е в ресторантския бизнес. Но е задължително да имат добра репутация в страната, в своя град и в бизнес средите. Те трябва да имат и сериозна организационна структура, да са запознати с логистиката, със счетоводството и финансите, с управлението на  човешките ресурси. Така те ще могат да се справят със задачите, които ние решаваме в нашите ресторанти.

Това не е малък бизнес. Ние предлагаме няколко варианта за развитие на бизнеса - екслузивен, неексклузивен и т.н. При единия от вариантите за 3 години партньорът ни трябва да открие 3 ресторанта. Нашите ресторанти са пет вида, но двата основни типа са: Ресторанти със собствени места за гости и фуд корт ресторанти за търговските центрове.

Минималната схема включва един самостоятелен и два фуд корт ресторанта. За голям ресторант първоначалната такса е 40 000 долара, а за ресторант във фуд корта – 25 000 долара.

Общо това прави 90 000 долара за първоначални франчайзинг такси. Общата инвестиция в такава схема би била 600-700 хиляди долара. Това не е малка инвестиция. Но ние предлагаме тази схема след като сме я обмислили добре. Сега навлизаме в страната и не ни се иска да предлагаме франчайзи за по един обект. В този случай бизнесът би могъл да не потръгне по субективни причини, а не заради от нашата концепция. Човек може просто да размисли, да замине в друга държава. А ние търсим партньор, който би се занимавал с бизнеса много години.

Ние също сме в този бизнес отдавна и знаем, че това е бизнес, който може да носи пари и да се предава дори от поколение на поколение. Търсим сериозни партньори и се надяваме да ги намерим с помощта на Франчайзинг асоциацията и на вашата компания.

Виж всички франчайзи тук