English Language

Sexwell

Франчайз за големи

Борис Фурнаджиев, Собственик и основател, Sex Well

Франчайзът на „Sex Well” предлага обслужването на една група хора, които са решили да търгуват с продукти за възрастни. „Sex Well” е по принцип една цялостна идея, по-различна концепция за секс магазини, освен това е обвързан много с проекти, които подобряват сексуалната култура на българина.

Ставайки член на екипа на „Sex Well” човек има възможност да управлява лесно физически магазин, да бъде включен в една верига от канали за привличане на клиенти, която е свързана с уеб пространството и привлича клиенти чрез интернет, а също и клиенти, които идват от търговия с каталози. Ние издаваме каталог, където наши евентуални контрагенти са включени с физическите си адреси и една система за обслужване на крайния клиент, която е базирана на опита ни от почти 18 години.

Този франчайз е подходящ за всякакви хора, тъй като инвестицията е много малка в сравнение с други франчайзодатели и възвращаемостта на първоначалната инвестиция при нас е за много кратък период – от 3 до 9 месеца реално възвръщаш всичките пари, които си вложил в началото.

Възможността за печалба е много добра и идеалният франчайзополучател е човек, който е готов да работи сам в магазина си. А ако случайно има собствен малък или средно голям магазин, това е идеалният вариант. Най-важното е човекът да е сериозен и изпълнителен и включвайки се в една структура трябва изцяло да бъде подчинен на нейната логика и метод на действие. Реално, ако той спазва всички правила, които ние сме създали, не би трябвало да има проблеми да изпълни предвидените от нас обороти, таргети, цели и т.н.

За да печели добре, човекът трябва да бъде добре организиран, изпълнителен, а ако е и инициативен това е голям плюс. Обаче, дори и да не е много инициативен, само изпълнявайки нещата, които ние знаем, че трябва да се правят, успехът на франчайз бизнеса е гарантиран.

В момента ние имаме 28 магазина в страната. Някъде около 20 % от магазините (8 магазина) са чист франчайз. Мисля, че идеята, която разработваме е добра. Хората са доволни и тепърва ще се развива тази концепция. Не знам дали това е мащабно, но все повече хора проявяват интерес, благодарение, разбира се и на Franchising.bg.

На Франчайзинг Експо идват различни хора, които проявяват интерес към нашия франчайз, а може би и към всички останали. Хубавото е, че по този начин се утвърждава идеята за франчайзинга в българския манталитет. Все още хората не могат да приемат тази идея нормално. Мислят си, че някой им се бърка в личния бизнес план и т.н., но истината е, че българинът е лишен от дисциплина и от добра организация. Българинът трудно си създава сам добра организация. Така, че му трябва много повече опит, отколкото на някой европейски човек. Просто манталитетът е различен. Така, че срещайки се с хора, които се опитват да налагат някакъв бизнес модел, хората започват да го приемат по-лесно. Това е основното нещо. Трябва да научим българина, че няма нищо лошо да използваш една добра формула за работа. 

„Sex Well” ще участва на следващото изложение за франчайз, а може би и на по-следващото и на по-следващото.

Виж всички франчайзи тук