English Language

SUBWAY – 2010 Franchising Expo Bulgaria

Франчайз №1 в света според Entrepreneur Magazine

Иван Тодоров

Subway е американска верига за бързо хранене с 32 000 обекта в цял свят. Ние предлагаме деликатесни сандвичи, без никакво пържене, които са главно студени. Също така предлагаме и свежи салати. Франчайзополучателят трябва да е човек, който умее да работи в екип. Между предприемача и франчайзера има голяма разлика, това всички го знаем. Франчайзера трябва да e способен да бъде контролиран малко или много от системата, да изпълнява всички изисквания, които са наложени. Докато предприемачът има по-голяма свобода и не обича да бъде контролиран.

За Subway не се изисква предишен опит с опериране на ресторанти или въобще какъвто и да било друг опит. Ние дори предпочитаме хора, които за пръв път започват собствен бизнес, за да бъдат обучени по стандартите и изискванията, които веригата налага.

Франчайзинг таксата на Subway е изключително ниска. Тя е 7500 евро, като половината от нея подлежат на възстановяване ако обектът бъде открит в рамките на една година от подписването на договора. Инвестицията в един такъв обект възлиза на между 60 000 и 100 000 евро в зависимост от обекта и състоянието на самата локация към момента.

Смятаме, че изложението Франчайзинг Експо тази година се получи добре. Имаме голям процент на успеваемост и голям интерес, както се забеляза, от потенциални бъдещи франчайзополучатели. Смятаме да участваме и догодина и също така смятаме да продължаваме да бъдем партньори.

Клаудия Волперт

Към момента имаме 5 обекта в България, а още два се откриват през този месец. Опитваме се да се разрастваме колкото се може по-бързо, и в България се развиваме много добре. В сравнение с Гърция и останалите държави, България се развива много бързо, като здравословната алтернатива на Subway се приема много добре тук.

Изложението ни хареса много и ще се радваме да сме отново тук и догодина.

Виж всички франчайзи тук